Katariina Koskinen

Olen tavoitteellinen harrasteratsastaja, jonka arki on tasapainoilua opintojen ja hevosten välillä. Ratsastuksen aloitin noin 16 vuotta sitten ja ensimmäiset 10 vuotta kartutin perustaitojani ratsastuskouluoppilaana. Muutaman vuoden etsiskelyn jälkeen päädyin Itä-Hämeen Hevospalveluiden tallille vuoden 2012 alussa. Johannan valmennuksessa pääsin täysin uudelleen kiinni esteratsastuksen saloihin ja laji vei lopullisesti mennessään. Viime vuodet olenkin tehnyt ahkerasti töitä nuorten hevosten parissa ja kilpaillut esteratsastuksessa 1-3 tasolla.

Katariina ja Magicrain Wilivili

Liisa Alfthan

Olen Liisa Alfthan, kolmen lapsen äiti ja ”tätiratsastaja”. Olen aloittanut ratsastuksen 10-vuotiaana ratsastuskoulussa Kangasalla, jossa ratsastin kolme vuotta. Tämän jälkeen ratsastin muutamia vuosia itsenäisesti, kunnes palasin lukioikäisenä ratsastuskouluun Hankasalmelle muutamaksi vuodeksi. Opiskeluaikana ja ”perheen perustamisvaiheessa” vuosina 1999–2012 kävin hyvin satunnaisesti ja harvoin ratsastamassa eri paikoissa.

Aloitin ratsastuksen uudestaan aikuisiällä alkuvuodesta 2013. Tuolloin tutustuin Johanna Järviseen paremmin ja aloitin säännölliset kerta viikkoon valmennukset Itä-Hämeen hevospalveluiden tallilla. Elämäni ensimmäisiin harjoitusratsastuskilpailuihin osallistuin kesällä 2013 kouluratsastuksen helppo C-ohjelmaan. Tämän jälkeen ratsastukseeni tuli noin puolen vuoden tauko kolmannen lapseni syntymän vuoksi. Vuonna 2014 osallistuin muutamaan kouluratsastuskilpailuun helppo C-luokissa.

Keväällä 2015 ostin yhdessä Johannan kanssa elämäni ensimmäisen hevosen, vuonohevostamman Elskverdig Foss eli Usva. Tämän jälkeen aloitin säännöllisemmän valmentautumisen Johannan opissa ja kesällä 2015 kävin jo useammissa kilpailuissa sekä koulu- että esteratsastuksessa. Kauden aikana osallistuin I-tason kouluratsastuskilpailuissa helppo C- ja helppo B-ratoihin. Esteratsastuksessa aloitin 50 cm radoilla siirtyen syksyllä 80 cm ratoihin. Saavutin muutamia sijoituksia molemmissa lajeissa.

Tavoitteenani on siirtyä kilpailemaan kouluratsastuksessa I- ja II-tason kilpailuissa helppo A-tasolle sekä harjoittelemaan muutamia vaativan tason asioita. Esteissä on tavoitteena saada puhtaita ja sujuvia 80 cm kisaratoja. Johannan valmennukseen sekä koulu- että esteratsastuksessa pyrin osallistumaan 2-4 kertaa viikossa. Vuonohevosemme Usva toimii ratsunani molemmissa lajeissa.

Liisa & Elskverdig Foss

Anna Onali-Ovaska

Hevoset ovat olleet minulle elämäntapa ja harrastus lapsesta asti, lähes 30 vuotta. Nyt minulla on pitkän tauon jälkeen taas oma hevonen, kuvassa oleva 8-vuotias Ditto Power eli Timppa. Ostin ravisukuisen Timpan vuonna 2015. Monet pitivät kauppaa ihan hulluna, mutta minulle ostopäätös ei ollut ensinkään ongelmallinen. Timppa on näyttänyt ratsun kykynsä. Olemme kisanneet 1-tason esteluokissa tasolla 70-80-senttiä. Hyppykykyä ruunalla riittää paljon enempään, mutta haluan edetä hitaasti eikä kiirettä estekorkeuden nostamiseen ole.

Timppa asuu Johannan tallilla. Valmennustallin hyviä puolia on, että pääsen ratsastamaan myös muilla hevosilla. Ennen Timpan ostoa kisasin Johannan Wiske-tammalla 80-100 sentin luokissa 1- ja 2-tasolla.

Se, että olen aikuisena perheenäitinä päässyt kisakentille, on minulle todella iso asia. Vielä viisi vuotta sitten en olisi uskonut, että tämä on mahdollista. Ajattelin, että minun tilaisuuteni on jo ollut ja mennyt. Olinhan saanut nuorempana kisata esteitä, koulua ja kenttää aktiivisesti omalla puoliverisellä Gloriette-tammallani. Glori oli todellinen opetusmestari ja perheemme jäsen elämänsä loppuun asti. Yhteinen taipaleemme kesti 16 vuotta.

Vaikka käyn kisoissa, en harrasta tulosten takia. Työskentelen free lance –toimittajana ja minulla on kaksi pientä poikaa, joten tallilla käynti on ennen kaikkea hermolepoa ja omaa aikaa. Tärkeitä hetkiä ovat maastolenkit, joilla saa tuulettaa päätä ja ihailla luontoa. Valmennuksissa käynti on sekin arjen luksusta. Olen saanut tärkeitä oppeja Johannan lisäksi Salla Pelciltä, Ewa Munsterhjelmiltä ja Mervi Visurilta.

Jos voisin toivoa jotain lisää, se olisi centered riding –kurssi ja lisää tunteja vuorokauteen. Ratsastuksen lisäksi tykkään juosta, hiihtää ja käydä jumpassa. Olen testannut rajojani kahdella maratonilla, mutta nykyään ehdin lenkille turhan harvoin.

Anna & Ditto Power

Sari Lähde

Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä enemmän ja vähemmän n. 30 vuotta. Olen suorittanut Ypäjän Hevosopistolla hevosenhoitajan-, maaseutuyrittäjän- (tallimestari) ja hevostenkäyttö matkailussa tutkinnot. Olen työskennellyt hevosten parissa mm. tallimestarina ja retkien- ja vaellusten vetäjänä. Nykyään hevoset kuuluvat jokapäiväiseen harrastamiseen.

Ennenkuin aloitin valmentautumisen Itä-Hämeen Hevospalveluilla syksyllä 2012, ratsastin pitkään itsenäisesti ja lähinnä maastoillen, joten oma istunta ja tuntuma olivat hieman ruosteessa... Nyt olen jälleen Johannan valvovan silmän alla päässyt kehittämään ratsastustani parempaan.

Sari & Nirinä

Merja Oksanen

Aloitin ratsastuksen vuonna 2009 ratsastuskoulussa Sysmässä Sallan Tallilla. Tuolloin ratsastin säännöllisesti 1-2 x viikossa n. 6 vuoden ajan. Sallan Tallin lopettaessa toimintansa, siirryin Itä-Hämeen Hevospalveluiden tallille vuonna 2015.

Olen lisännyt ratsastustani Itä-Hämeen Hevospalveluilla käymällä valmennuksissa vähintään 2-3 x viikossa. Ratsastustaitoni onkin pikkuhiljaa kehittynyt, vaikkakin istunnassa ja varsinkin jalkojen asennossa on edelleen kehitettävää.

Kesällä 2015 aloin ratsastaa vakituisesti Norjan vuonohevostamma Trolljentalla (s. 2001). Nuoren hevosen kanssa on ahkerasti opeteltu eri asioita ja harjoituskilpailuissakin olemme jo startanneet, sekä koulua, että esteitä. Tarkoituksenani on valmentautua koulussa ja esteissä, jotta pääsemme aloittamaan 1-tasolla kilpailemisen.

Merja & Trolljenta